maanantai 25. huhtikuuta 2011

Food makes me happy

Noniin eipä oo pitkää aikaa kerenny kirjotella. Sen vuoksi nyt ajattelinkin viimeisen pääsiäsloma päivän kunniaksi tehdä ruoka extran. Olen itse keksinyt näihin ruokiin reseptit ja inspiraatiota olen niihin saanut ulkomaan matkoiltamme. Toiseen reseptiin sain inspiraation Thaimaasta ja toiseen Prahasta. Kevät pasta ohje on todella yksin kertainen, helppo ja herkullinen eikä tarvikkeet maksa maltaita. Thaimaalais tyyppinen ruoka taas vaatii enemmän aikaa ja rahaa. Tykkään itse soveltaa todella paljon keittiössä ja keksiä omia reseptejä. Ja niiden tulos onkin kannattanut, koska nämä kaksi ruokaa ovat nimittäin lempiruokiani. Suosittelen kokeilemaan! Vastapainoksi näille laitan nyt myös sen kysytyn mutakakku ohjeen (ei ole oma). Mutakakku on helppo valmistaa ja todella herkullista myös!

Kevät pasta
1 purjo
1prk kermaa
1pss tuorepastaa
1pkt maustamattomia kana suikaleita
1 lime
ripaus suolaa ja pippuria

pinnalle: parmesan juustoraastetta

-Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon tilkka öljyä ja suolaa. Keitä pasta.
-Paista kana suikaleet pannulla. Lisää joukkoon kerma ja limen mehu.
-Pilko purjo joukkoon ja mausta pienellä määrällä suolaa ja pippuria tai oman maun mukaan.
-Tarjoile heti. Ripottele annoksen pinnalle parmesan juustoraastetta.

HUOM! Kastike on kyllä hieman löysää, mutta maku korvaa sen.




Thaimaalaistyyppinen ruoka
1 vihreä paprika
1pkt tuoreita herkkusieniä
½pss cashew pähkinöitä
1pkt maustamattomia kana suikaleita
1 lime
1prk kookosmaitoa
2tl chilitahnaa
ripaus suolaa ja currya
+riisiä tai nuudeleita

-Laita riisit kiehumaan.
-Pilko herkkusienet ja paprikat suikaleiksi. Paista ne kanojen kanssa.
-Lisää kookosmaito ja limen mehu kanan ja muiden ainesten joukkoon. Lisää myös cashew pähkinät kun nesteet on lisätty.
-Mausta suolalla, currylla ja chilillä. Anna maustua hetki.
-Tarjoile heti joko riisin tai nuudelien kera.







Mutakakku (12 annosta)


4 kpl munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta    
pinnalle: tomusokeria

-Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
-Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon.
-Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
-Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia.
-Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota kakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa.
- Ripoittele kakun pinnalle halutessasi tomusokeria siivilän läpi.
-Tarjoa lisäksi, vaikka kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.



No siinäpä kaikki tällä kertaa laittakaa vaan toivomuksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti